Putukamisu ehk tiramisu putukajahuga
On teada tuntud tõde, et valgud tekitavad täiskõhu tunde pikemaks ajaks. Sellest ajendatult tuli ka idee lisada tiramisu kreemi sisse putukajahu. Mõeldud, tehtud. Lootus oli, et kreemine tektuur ühtlustab putukajahu kergelt teralise ja õrna kõrvalmaitse. Ja nii läkski. Meil peres kõik sõid ja kiitsid. Mis peamine, teist tükki keegi naljalt haarama ei läinud. :)
Retsept:
- 400g Mascarpone toorjuustu
- 200g vahukoort
- keelekese küpsiseid
- 3 kuhjaga supilusikat putukajahu
- kohvi
- kakaopulbrit (kreemi sisse ca 1sp ja peale raputamiskes)
- karamelli- ja agaaviasiirupit maitse järgi
- alkoholi (nt tumedat rummi) võib asendada ka alkovaba essentsiga
Vahusta vahukoor, sega kokku toasooja mascarpone'iga. Lisa putukajahu ja kakaopulber. Lisa tume rumm või essents ja kohvi nii palju, et kreem saavutaks vedelama konsistentsi, kuid siiski hoiaks vormi.
Immuta keelekese küpsised kohvis (kohvi võib juba ka maitsestada meelepäraselt karamellisiirupi ja/või tumeda rummiga). Aseta küsised kandilise koogivormi põhja (ma tegin ümmargusega ja pidin veidi küpsiseid poolitama). Lisa kiht kreemi ja immutatud küpsised teistpidi. Korda seni kuni kreemi jätkub. Puista peale läbi sõela kakaopulbrit. Lase külmikuss tõmmata vähemalt paar tundi ja kõige parema maitse saavutab järgmiseks päveks.
Head maiustamist!