Proteiinipuder
Tegin korraliku trenni jõuasaalis, sest teadsin, et järgmine päev ei saa minna trenni. Peale trenni koju jõudes sõin tavalise õhtusöögi. Paar tundi hiljem tunnen, et kõht on ikka väga tühi ja see vana sõber magusaisu on jälle platsis. Kodus midagi magusat polnud, küll aga oli tatart veidi õhtusöögist järgi jäänud. Panin selle pannile soojenema, külmkapis oli ka lahtine purk ube, lisasin need ja siis tuli mõte, et võiks ju proovida putukajahu ka lisada. Mõeldud tehtud. Alguses läks tatar väga kuivaks kui jahu lisasin. Õnneks leidus külmkapis merevaiku ja sweet chilli kastet ning see tegi konsistentsi mõnusaks kreemjaks.
Pean tunnistama, et puder maitses väga hästi ja oli parajalt tummine. Andsin ka elukaaslasele proovida ja palusin tal ära arvata, mis seal sees on. Kõik komponendid peale putukajahu arvas ära. Kui ütlesin, et panin ikka putukajahu ka, siis tema üllatus oli suur, et maitsest polegi üldse tunda. Tõesti, putukajahu maitse ühtlustus teiste maitsetega nii, et eristada polnud seda võimalik.
Kõht said tõesti täis, magusaisu oli läinud ning isegi järgmisel hommikul ärgates polnud toit esimene asi, mille järgi oleks läinud. Tavaliselt peale raskemat tenni olen järgmisel päeval väga näljane.
Retsept:
- Keedetud tatrahelbed või tatratang. Kogus vastavalt oma soovile.
- Konservoad, lisada vastavalt tatra kogusele ja maitseeelistusele. Mulle meelib kui ube on pigem vähe.
- Putukajahu, sõltuvalt tatra kogusest. Mina lisasin 1 supilusika.
- Merevaiku või toorjuustu kreemisema struktuuri saavutamiseks ning putukajahu teralise tekstuuri ühtlustamiseks
- Maitseks nt mango sweet chilli kastet.
- Kõrvale sobivad ka spinati lehed vms.
Foto unustasin muidugi teha, aga siis ongi põhjust uuesti seda toitvat rooga.